Een beginnende naaister als ik, heeft wat raad nodig. Die vond ik in deze geweldige boeken uit de kringloopwinkel. Het jurkje dat ik nu maakte is perfect afgewerkt en Emma was er meteen verliefd op. Ze wou het zelfs nu dragen met lange kousen onder.


Er staan nog leuke retro-ideetjes in. En zeer leuk om dat zelf te maken.

In onze kerstboom zit een duif. Geen echte, maar wel zelfgemaakt. Misschien herken je het stofje van de rokjes nog. Het is een restjesduif geworden.

En blij en vrolijk werd ik van dit pakje van de postbode. Besteld bij de knopenshop.
Alweer heel leuke stofjes, maar ik verlang naar het zonnetje!
En ik zit niet stil. De naaimachine werkt goed door, maar er rollen kerstcadeautjes uit en die wil ik nog geheim houden!

Reacties

 1. Dat boek van de creatieve vrouw heb ik ook liggen! Dat kleedje is echt fantastisch hé, ik heb zin om het voor mijn eigen ook te maken :) Leuke stofjes!!!! Wat ga je er mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi liesel,

  Eerst lang naar de stofjes kijken en genieten ;-)
  Dan wil ik er een jurkje van maken in Quincy-stijl. Met kraagje en knopen. Ambitieus... Maar het zal wel lukken tegen de zomer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk smockkleedje in die ruitjes. En nice finishing touch! Die zijn echt in no time klaar he. IK heb er vorige zomer voor elk van de meisjes eentje gemaakt en ze waren er ook zot van.
  Hier kijken we ook uit naar de zomer. Deze zomer gaan we kamperen en om de valies zo klein mogelijk te houden ben ik van plan om een ganse lading van dergelijke kleedjes te fabriceren...pakt geen plaats in in de valies en meer dan dat hebben ze niet nodig bij temperaturen van 30°.
  @Liesel...had er nog niet aan gedacht om dat in groot formaat te maken, maar wel een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @polkadotje,
  Dit is niet echt een smockkleedje denk ik. In de handleiding stond dat je een bias aan de binnenkant moet stikken en daar een elastiek in. Gaat heel vlotjes. En een heel proper resultaat.
  Alleen voor de bandjes heb ik evenveel tijd nodig gehad als voor het ganse jurkje. Dat keren, hé.
  Ik vrees dat ik niet erg mooi zou zijn met zo'n jurkje op mijn maat! Er zou veel stof in kruipen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed gelukt en mooie stofjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel goed gelukt !! Ik heb die linkse boek ook, nog niks uit gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!