Emma & Mona, blogkinderen sinds 2007

 Hoe het allemaal begon, dit verhaal. 
Een vriendin had een 'blog'. Die term klonk toen nog wat vreemd voor mij en toen ik mijn mama vertelde dat ik er ook eentje begon en dat het een soort online dagboek werd, fronste ze diep. Het was in het begin ook echt zo. Een fotodagboek van ons prille gezin met tweelingpeuters in huis.
Kleine kinderen veranderen heel snel en er viel wel vaker iets grappigs te schrijven over hun belevenissen. Hoe groter ze werden, hoe minder persoonlijke dingen er online kwamen.
Ik zette zelfs een paar jaargangen offline.
Toen ze vier jaar werden, kreeg ik ineens meer tijd voor mezelf. Ze leerden zelfstandiger spelen, vroegen minder constante zorgen… Een nieuwe wereld ging open toen ik de naaimachine ontdekte.
Ik maakte een reeks stukken waar ik toen geweldig trots op was, maar waar ik jullie nu geen foto meer van zou tonen. Ook de foto's zelf waren van erbarmelijke kwaliteit.
De lat ging steeds hoger.
En ik sprong mee.
Ik leerde dankzij deze webplek heel wat nieuwe vrienden kennen en dat is nog steeds zo.
Emma en Mona groeiden op met deze rol. Ze waren mijn muzes en modellen.
Het werd een gedeelde hobby.
Hoe lang dit verhaal kan blijven bestaan, dat weet ik niet en hangt ook wat af van mijn meisjes.
Als zij er genoeg van hebben, dan gooi ik het over een andere boeg.

Ik zocht in ons archief wat beeldmateriaal van de voorbije 13 jaar.
Scrol en zie Emma en Mona krimpen 😛

13 jaar

12 jaar

 11 jaar

10 jaar

9 jaar

8 jaar

7 jaar

6 jaar

5 jaar 

4 jaar

3 jaar

2 jaar

1 jaar

0

Reacties

 1. 10 jaar lijkt precies pas vorige week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien hoe ze jaar na jaar veranderen. Hopelijk willen ze nog wat jaren meewerken. Altijd leuk om je foto’s en creaties te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo fijn dat je dit deelt met ons. Hoe aandoenlijk toch, die 2 samen. Ik hoop stiekem dat mijn kindjes nog lang open staan voor zelfgemaakt moois... en jij bent tot nu toe een goeie referentie en uiteraard inspiratiebron!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleren aandoen is geen probleem. De foto's, dat is soms wat lastiger. Ze hebben een drukke agenda :-)

   Verwijderen
 4. In 2009 verscheen mijn eerste postje, en sindsdien ben ik ook gebeten door het blogvirus. Wat begon als een persoonlijk dagboek, groeide uit tot mijn eigen plekje, dat mee groeide met de jaren. Ik geloof dat jij één van de eerste was die ik volgde, dus ik hoop nog vele jaren, en dat je blog nog veel mag groeien en bloeien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een gemeenschap op zich, die bloggers onder elkaar. Ik zou het ook missen.

   Verwijderen
 5. Amai, ik vind het een zot groot verschil tussen hun foto van 8 jaar en die van 9 jaar. Bij die van 8 zijn ze echt nog kindjes en die van 9 lijken ze zo veel groter. Zo mooi om te zien allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg hier ook al een heel eind mee, dus de meeste foto's herken ik nog. Wat me het meest opvalt is de leeftijd van 2 jaar, Emma met bolle wangetjes zou ik niet herkend hebben als ze niet logischer wijs hier in de reeks stonden!
  nog vele jaartjes bij hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een mooie samenvatting van het opgroeien van je meiden! Ik hoop dat ze er later ook met veel plezier aan terug denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb steeds genoten. Ze zijn beiden zo oud als Geike en het is leuk om gelijkenissen te zien. Ze worden ook heel mooi en positief in de verf gezet en dat vind ik vooral belangrijk. Je creaties blijven top en inspirerend. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg je ook al van bij den beginne, denk ik. Als blogger durf ik ook niet meer mijn eigen eerste blogberichten te lezen. Die foto's en teksten zijn niet meer van 'nu'. We leerden bij, he. En je dochters blijven echt wel toppers qua foto geniek zijn!
  Fijne dag, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig om jouw melden te zien "krimpen". De tijd vliegt.
  Ik hoop nog lang mee te mogen genieten van al het moois dat jij maakt en van de foto's van Emma en Mona.
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!