Willa en Feliz

Het zou de naam van een serie kunnen zijn. Willa en Feliz.
In dit geval gaat het over twee heerlijke patronen.
Feliz kende je vast al. Op de patronen van Straight grain kan je rekenen. Ik weet intussen dat de grootste maat hier nog steeds perfect past. Dus maakte ik de blouse voor Emma in een ecru katoen met gouddraad in geweven. Ik kocht die bij Wild van Stof in Kortrijk.
Ik koos voor de drie kwart mouw en de rits op de rug.
Over de blouse draagt Emma een eerste Willa.
Willa is het laatste nieuwe patroon van Bel'Etoile, je kan kiezen voor een rechte rok of een rimpelrok, een broek met of zonder strepen, een gewone broek en er is nog een longsleeve bij. Met één patroon kan je dus de hele winterkast vullen.

Ik koos voor de versie met de rechte rok. Omdat ik graag wou dat de ribbels (overal ribfluweel deze winter) vooraan doorliepen, knipte ik het bovenstuk en de rok in één stuk. Je kan ook opteren voor ruffels aan de schouderlinten, maar dat vind ik jammer genoeg minder passend voor een dertienjarige. Het patroon werd getekend voor rekbare stoffen, maar zoals je hier kan zien, lukt dat ook prima in niet rekbare materialen.
Het ribfluweel kocht ik bij de stoffenkamer in Gent. Zoals je misschien zelf ook al ondervonden hebt, moet je razendsnel zijn om een stuk te kunnen bemachtigen.Reacties

 1. Supermooi!
  Maar wat lijkt Emma op jou, echt een knappe jongedame!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtversie Griet! Ik plan ook eentje uit 1 stuk, bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuk idee, om het voorpand in één stuk te doen. Daar vraagt de stof inderdaad om. Hoe maak je dan de tailleband vast?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!