Making Backpack

Het zit zo. 
Nancy van madeline Stoffenmadam maakte een rugzak waar ik meteen verliefd op werd. Ik wou die ook maken! Maar Griet en tassen maken gaat niet zo goed samen. Het werd vakantie, er was tijd om te naaien en dan ging mijn overlock in staking. Er viel werkelijk een onderdeel uit. Dus stond ik daar, met tijd, zin om te naaien en geen overlock. Ik zocht naar een project dat prima zonder overlock kon. 
En toen dacht ik aan de making backpack van Noodlehead.
Het patroon bestaat uit rechthoeken waarvan je de afmetingen krijgt. Ik was een hele dag in de weer met tekenen, knippen en stof selecteren.  Ik maakte deze tas helemaal met spullen uit eigen voorraad. Ik deed van herbestemming en restjes opgebruiken. Zal ik even beginnen met de stof. Ik gebruikte een zware canvas die ik tweedehands overkocht van iemand die de print liet maken, maar de foute stofsoort aanvinkte. De stof is geschikt om strandstoelen mee te maken, u weet wel, stof die bijna vanzelf kan rechtstaan. De print is een puzzel van Tiny, telkens gespiegeld. Ik liet ze te lang liggen, die stof, want Tiny is al wat voorbij. Dus knipte ik naast Tiny, de mooie stukken waar de print symmetrisch in elkaar overgaat. 


Kijk maar naar de bloemen en eenden, gespiegeld zowel links als rechts. Een waar plezier voor het oog. Ik knipte niet erg zuinig in de stof, maar wou absoluut de print goed hebben. Wat ik overhad, gebruikte ik aan de binnenkant. Tiny en Poefie zitten daar verstopt. 
De rits is een kringwinkelvondst. De kleur zit goed en de ring maakt het openen gemakkelijk. Bijna perfect. We hadden enkel vijf cm te weinig. Dit loste ik op door een stukje te stikken van een stevig lint. Dit zijn restjes waar ik geen andere bestemming voor vond.
De handvaten maakte ik uit een kinderriem die ik ooit kocht in de kringwinkel, maar die nooit gedragen werd. 
Voor de schouderriemen maakte ik linten van de stof zelf. Ik had geen geduld om te wachten op bestellingen van een webshop. De metalen stukjes vond ik als bij wonder in mijn naaidoos. Ooit maakte ik boekentassen en had ik deze op reserve besteld. 
Bij een bestelling van kerstpakjes, zaten de spullen verpakt in een soort schuim. Ik had de lappen bewaard omdat ze stevig en flexibel waren. Ik knipte bij deze een stuk op maat en schoof het in het rugpaneel. Dat staat niet in de handleiding, maar zorgt voor een zachte buffer tussen rug en boeken. 

Mijn 'echte' stof is onderweg, maar laat ons zeggen dat mijn proefversie al een schot in de roos is. We zullen nog wel zien wie met deze gaat lopen.
Patroon
Materialen
tweedehands stof en recyclage riemen en rits

Reacties

 1. MOOI! De print doet dromen naar lentegeuren en mooi weer, maar dat brengt 2019 al heel binnenkort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hou zo van lente! Dat is vast waarom ik deze print koos :-)

   Verwijderen
 2. Hoe mooi zeg! Wat een geduld en doorzettingsvermogen... het resultaat mag er zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De trots die je kan voelen voor een geslaagd naaiproject, daar doe je het voor he.

   Verwijderen
 3. Voor 2019 staat een rugzak op mijn planning, en jij bewijst nog maar eens dat dit patroon een topper is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooie tas! Hoe kan dit nu nog 'beter'? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou een effen groene maken. Die gaat saai zijn naast deze!

   Verwijderen
 5. Super leuke tas!
  Hij lijkt erg op de tas die ik afgelopen zomer van een spijkerbroek maakte. Ik ben gek op tassen naaien. Je kunt er zo fijn je eigen draai aangeven. Ik lees dat jij dat ook deed. Leuk.
  Ben benieuwd naar je volgende versie.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoera voor naaien met spullen uit de voorraad!
  Erg benieuwd naar wat dan wel 'de echte' rugzak zal worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voel ik daar een nieuwe verslaving aankomen ... ;) Mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig mooi! Ik ben ingeschreven voor de workshop en jouw exemplaar is alvast heel inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw zeg als test versie kan dit wel tellen, alles klopt gewoon

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!