OpvolgerWelke kinderen van 5 weten wat een decovietje is, een overlock, dat je met een stofschaar NIET in papier mag knippen, hoeveel steken er op de naaimachine zitten, hoe je de draad op de zijkant van de naaimachine kan afsnijden, wat een katoentje is en wat tricot?
Goh, die van mij. Onder andere.

Reacties

 1. Hihihi, Die van mij is 2,5 en wil ook al naaien, Oeps...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een besmettelijke kriebel. En een toffe! 2,5 is nog klein, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zó goed zijn de mijne toch niet op de hoogte hoor! En een decovietje ken ik zelf nog maar net :-) Hier is dat een tornmesje of lostorner. Is 't alleen Mona met naaikriebels of Emma ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2,5 is nog klein, maar ze is al aan de gang met restjes stof, die worden geplakt samen met de bolletjes van het bolletjes lint en al het andere wat ze te pakken kan krijgen! Ben benieuwd wat dat gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer wat bijgeleerd!
  Ik wist nl. ook niet wat een decovietje was …
  Ik denk dat we over een 5-tal jaar een blog-golf krijgen van dochters-van die hun eigen blog de wereld insturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, die foto met dat voetje! Super!
  Fantastisch, die opvolging!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ladybug, kindjes doen graag mama na. Ik denk dat jij ook vaak achter de naaimachine zit! :-)
  @An, dat zijn jongens, dat telt niet! Die moeten andere dingen doen!
  @kamielandodille, dat denk ik ook! En dat zal tof zijn! Met veel spelfouten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, hier ook al een enthousiaste 4-jarige :-) We hadden het er deze namiddag nog over in de wagen, toevallig. En ze stelde voor om elk om de andere dag de naaimachine te gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allé... ze kent er dus al meer van dan mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We kunnen een naaiclubje voor onze kleuters oprichten! En we leren ze met de overlock hun eigen broek naaien. :-) Oon, misschien wil kleine Oon dan wel broeken dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yane heeft een aantal dagen geleden voor 't eerst op mijn machine genaaid. Voorheen deed ze dat op hare speelgoed Singer.
  Maar van de vakjargon heeft ze nog heel wat te leren van Mona!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier een zoon van 18 maand die ook op mijn schoot wil zitten als ik achter de machine zit. En dan perse op alle knopjes wil drukken :-)
  Blij dat ik niet de enige ben die découvit zegt ipv tornmesje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik twijfelde over de spelwijze. En ik torn gewoon vaak los. Maar een decovietje klinkt grappiger.
  Katja, werkt dat Singertje goed? Ik had er vroeger ook eentje, maar dat werkte echt niet goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier ook een 4-jarige dochter die onlangs vroeg wanneer ik haar wil leren naaien... Ik heb het zelf ook van mijn mama gezien, dus... Opvolging verzekerd, leuk hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. kei schattig zeg! En super cool dat je hen dat megeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lol, diene foto met dat voetje! Ik ga hem doorsturen naar Kir denk ik, want als slecht weer moeten we daar naaien aan de keukentafel (zo'n tafel met barkrukken) en daar sta ik dus gewoon recht te stikken, ipv dat ik neerzit, want anders kan ik niet bij de pedaal. Dat ze zich ook maar zo ne triptrap aanschaft ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind dat het nog redelijk naait. Och, ze is er toch ee hele tijd zoet mee als ik aan 't naaien ben.
  Als Yane op mijn machine naait, trek ik het kabeltje van de pedaal uit en naait ze door op die toets te drukken. (Wij hebben boven gene triptrap)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb vandaag ook een oud singertje gaan halen voor de dochter, met spoel onderin en al, en een voetpedaal. Binnenkort eens uitvoerig testen;-)
  Maar voorlopig enkel stofjes knippen en speldjes steken, maar ze is dan ook nog maar net 3...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geweldig! :) En wat heeft de dochter gemaakt? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hehe, wat leuk! Mijn zoontje van 16 maanden wil ook altijd naaien... ofja, eigenlijk gewoon de naaimachine bestuderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. tof! En waarschijnlijk ook wat fierigheid daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hier nog 2 enthousiaste kinders voor de "kindernaaiclub"! op mijn machiene heb k ze nog nie losgelaten, ze zijn wel volop aant oefenen met naald & draad, beginne bij t begin hee ;-) & wat een prachtige naam: decovietje, nog noooooit van gehoord! we kijken al uit naar de creaties van Mona & Emma! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ha! Nu weet ik hoe het komt dat je zo veel naaisels maakt... ;-) Superschattig! Elise komt soms ook al eens op mijn schoot zitten als ik aan het naaien ben, gezellig hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat is dus de toekomst! Mijn dochter is nog maar 10 maanden en is gewoon gigantisch nieuwsgierig naar alles wat in mijn handen komt of het nu een naaimachine is of een boormachine. Enkel voor de stofzuiger toont ze grotere interesse dan voor het andere.
  De tripp trapp is wel al in huis aanwezig dus als 't ooit zo ver komt... kopiëren we die truc even.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Onze zoon was vanaf een jaar of drie enorm geïnteresseerd als ik naaide. Hij zat altijd op mijn schoot en mocht de stof mee geleiden als ik 'surfileerde'. Toen hij een jaar of 5 was, lukte het niet meer goed om hem op mijn schoot te hebben terwijl hij surfileerde en dan zat hij op een taboeretje voor mij. Aangezien zijn beentjes toen nog te kort waren om de pedaal te bedienen, was dat mijn taak. Eens zijn benen lang genoeg waren om de pedaal zelf te bedienen, werkte hij alle randen af en naaide rechte naden van stukken die aan elkaar gespeld waren. Zijn interesse in naaien, heeft toch wel geduurd tot hij een jaar of tien was.... Onze zoon amuseerde zich et de naaimachine terwijl onze dochter met de ijzeren autootjes en de lego technic speelde....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dat gezichtje: zo geconcentreerd.
  Laat het horen he als ge uw clubke begint. IK heb hier 3 potentiële leden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!