ballet
Emma en Mona volgen balletles.
Al sinds ze groot genoeg waren om bij moemoe het kleine fotootje op de kast te kunnen zien waar mama ijverig balletpasjes uitvoerde, willen ze dansen.
Roze balletpakjes, tutu's en balletschoentjes werden in huis gehaald. Zonder problemen leerde Mona split, en regelmatig schoof hier een cd met balletmuziek (lees als klassieke muziek) in de speler.

Nu volgen ze de echte lessen. En daar horen verplichte balletpakjes bij. Paars. Help. Ik hou niet zo van paars.
Ik kocht de optionele rokjes niet. Zo'n klein lapje tule. Dat kon ik ook wel zelf maken.
Vorige week kregen alle meisjes hun balletpakje van de juf en ik kreeg meteen twee boze blikken in mijn richting. Mona had het koud, zo zonder rokje. Alle anderen hadden er wel eentje.
Met een zwaar hartje, reed ik om de juiste kleur tule en boorstof en ik maakte er zelf twee rokjes van. Ik kocht wat extra boordstof om haarbanden te maken.Ik heb geen paarse overlockgaren en zal die ook niet kopen. Ik gebruikte gewone klosjes paars garen op de overlock. Dat werkte ook.

Reacties

 1. Oh my God dat is echt een euh, niet zo fatterende kleur paars... Ben zelf ook geen fan van paars. Gelukkig staan jouw 2 knappe meiden met alles mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar het zijn wel mooie lichte balletrokjes geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh man, waar is den tijd. Bij ons waren die dingen wel wit, da's toch iets beter dan paars :) Maar met zo'n schoon zelfgemaakt rokje was ik toch ook graag naar de les geweest! (die split zit er tegenwoordig jammer genoeg niet meer zo in hier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL, bij mij ook niet. Wij hadden vroeger lichtroze pakjes. En de muur van hun nieuw lokaal is grasgroen. Dat gaat vonken geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha voor de split van Kapucijn!

  Hier in huis loopt er zo'n roze versie rond te huppelen.
  In Gent zijn de paarse pakje pas voor het derde jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een zoetjes, zo lief in hun balletpakjes. Ik ben ook geen fan van paars maar hier ziet het er wel erg gepast uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier voorlopig nog een roze balletpakje. Vanaf volgend jaar normaal ook in het paars... Toch zalig hé, te zien hoe die kleine juffertjes opgaan in het elegant dansen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige foto's, zo serieus! Ach, wij moesten vroeger blauw....BLAUW...voor kleine balletmeisjes! Paars staat je meisjes goed & wat knap dat je die rokjes zelf maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk als ze zo goed weten wat ze willen!! Hopelijk hebben ze nog veel dansplezier in hun mooie rokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, ik zou ook graag zo een rokje willen maken, kan je mij een patroontje of tuto bezorgen?
  Ons dochtertje heeft nog geen rokje, pas voor de grotere, maar ze oefent thuis zo graag, dus ik wilde er haar wel mee verassen...
  Bedankt alvast

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!