flapperdeflap

Misschien herken je hier al meteen het bovenstukje van p 76 en de rok van p 73.
Ik maakte namelijk een combinatie uit eigen boek in een zeer mooi Petit Pan stofje.
Ergens hoorde ik iemand zeuren over de flap. Over het zichtbaar zijn van de achterkant van de stof.
Toen kwam Vink aanzetten met een pracht van een jurk met dubbele flap. 

Dat deed ik hier dus ook.

Mocht je Stof voor durf-het-zelvers nog niet hebben, 
of je kent iemand die het wel zou willen, blijf dan hier even hangen.
Ik geef er namelijk eentje weg. 
In cadeauverpakking en al.


Wat moet je doen?
Een berichtje achterlaten onder dit bericht 
en even laten weten wat jij het mooiste moment van 2012 vond.WIN WIN WIN WIN WIN


Deelnemen kan door één bericht achter te laten.
Verzenden kan naar Nederland en België.

Op dinsdag 18 december zal ik de winnaar bekend maken.


Reacties

 1. Oh, zou zo leuk zijn om dit boek onder de kerstboom terug te vinden. Duimen dat ik het mag winnen dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie jurk. Petit Pan is de max!
  Ik kan iemand zéér gelukkig maken met het boek! Mijn mooiste moment was mijn dochter zien blinken op het podium tijdens een prachtige circusvoorstelling. Voila!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek zelf al, maar ik ken zeker nog kandidaten.
  Ik heb de laatste tijd veel slechts nieuws gekregen, dus het is moeilijk om na te denken over de mooie momenten, maar het zal me goed doen. Even denken ... Eigenlijk is elk complimentje van mijn kinderen een mooiste moment, daar leef ik helemaal van op: "Ik vind je lief, mama. Je bent mooi, mama. Wat ruikt het hier al lekker, mama."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ow, ik zou het graag winnen! Mijn mooiste moment was toen mijn dochter ineens ging doorslapen, rond Koninginnedag dit jaar. Na anderhalf jaar geploeter kwam toen de rust en beetje terug en gingen we langzaamaan steeds meer van haar genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij was het mooiste moment van 2012 de geboorte van mijn tweede dochter. Terwijl het buiten sneeuwde en vroor, opende Norah haar ogen op de 13de (of was het nu 14de) verdieping van het AZ in Brugge. Maar nu je me laat denken, is het antwoorden moeilijk want de ene na de andere herinnering springt op. Zoals onze reis naar Frankrijk waarbij Feline voor het eerst op een carrousel zat en dan nog wel le carrousel du monde marin (google maar, opening op 14 juli 2012 en op 20 juli zaten wij erop). En de ezel die ons op reis wakker balkte 's morgens. En dan die leerling die komt bedanken omdat ik haar blijkbaar dat extra examenduwtje heb gegeven.
  Ik ben heel gelukkig als ik terugblik. Mooie herinneringen, niet? Jullie boek staat op m'n kerstlijst maar ik hoorde al waaien dat m'n geheime schenker een ander cadeau in petto heeft. Dus wie weet, kan jij me toch verrassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mijn mooiste momenten, zijn die waarop alles thuis op rolletjes loopt, en ik kan denken: 'Een gezin met 4 kinderen is toch een zegen!'
  En die 4 worden gekleed in zelfgemaakt spul, wat zou ik dan toch graag nog wat meer inspiratie vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nog geen boek, wel heel erg fan!
  het mooiste moment van 2012 was mij te horen krijgen dat ik geslaagd was in mijn eerste jaar vroedkunde. Als werkstudent met een job, twee kindjes én grote naailiefde heb ik die knoop vorig jaar doorgehakt. Het naaien bleef een jaar lang in de kast (de kindjes gelukkig niet). Maar het loonde en ik was geslaagd! En misschien was het tweede mooiste moment gisteren, toen ik voor de eerste keer een bevalling heb gedaan...Zalig kippenvelmoment! dat was ook een beetje voor durf-het-zelvers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het mooiste moment was in augustus tijdens onze vakantie. 10 dagen zon, zee, lekker eten, dicht bij de kids en mijn man en geen internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elke keer als er mooie vrolijke post in de brievenbus zit ! Het is een beetje sullig, ik weet het, maar ik word daar zo blij van.
  Dankzij blogland en postcrossing waren er dus veel mooie momentjes dit jaar.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het mooiste moment van 2012, das eigenlijk dat ik mijn liefde voor de naaimachine weer helemaal heb terug gevonden. En elke keer dat ik er achter zit wordt ik zo gelukkig!!!!!! En hopelijk blijft dit nog heeeel lang, verder maak ik veel mensen in mijn omgeving en het net zo blij met mijn ideetjes en naaicreaaties en soms krijg ik ze zo ver..... dat ze zelf gaan naaien.... zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het boek zelf nog niet dus ik zou het plezant vinden om dit onder de kerstboom te vinden. Ik zou hem natuurlijk ook laten gebruiken door mijn creatieve vriendinnen als we samen een dagje naaien.
  Oh mooiste momenten: ik heb er wel een aantal op verschillende vlakken... de dagjes samen naaien met Kim en Adelheid, zoonlief die thuiskomt met toets van godsdienst waarop hij op de vraag `Met wie wil jij in zee gaan?` `Mama` antwoordde *smelt*, ik kan nog wel effkes doorgaan....
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat mooi gedaan, dat kleedje! Het boek staat op mijn verlanglijstje voor de kerstman, mss kan ik dan wat anders vragen als ik het hier bij jou kan winnen :-) Mijn mooiste moment van 2012 ... ik heb dat eigenlijk elke avond, wanneer ik nog eens in de kamers gaan kijken naar de slapende gezichtjes van mijn kroost

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het mooiste moment was die keer toen mijn kleindochter van 3J heel lief tegen me zei ;ik zie mijn moeke heel graag,toen smolt ik bijna.moest ik winnen dan krijgt ze een hele mooie jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De geboorte van mijn 2de zoonte (thuis in het bevallingsbad) Waar mijn moeder net op tijd voor in t land was.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn mooiste momenten zijn toch wel een kusje, knuffel of een zelfgeschreven briefje van de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooch! Wat een mooi kleedje!! Het boek staat hier op mijn verlanglijstje... :)
  Mijn mooiste moment in 2012 is overduidelijk mijn echobezoek om te kijken of ik cystes had doordat zwanger geraken niet meteen lukte en de gyneacoloog me vertelde dat ik al 6 weken zwanger was...de tranen rolden toen van mijn ogen! Daar lag ik helemaal alleen bij haar, overdonderd van het feit dat ik toch mama mocht worden! En dat kleine boontje zit nog altijd mooi in de buik te wachten tot april! Dan mag het eruit komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oh ja, het boek als kerstcadeautje!
  mijn mooiste moment in 2012 was toen mijn lief ja antwoorde op m'n huwelijksaanzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat leuk! Ik zou het boek graag willen hebben.
  Mooiste momenten van 2012:
  -1e verjaardag van m'n zoontje
  -2x mooi nieuws: weer 2 neefjes/nichtjes op komst.
  -m'n zoontje kan los lopen
  -eindelijk een eigen blog begonnen.
  -de eerste avond dat m'n zoontje zonder problemen ging slapen (na 3,5 maanden iedere avond uren bezig om hem in slaap te krijgen)....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het boek heb ik natuurlijk al maar ik kan er zeker iemand plezier mee doen!!
  Mijn mooiste moment het voorbije jaar...
  In het zonnetje genieten met gans het gezin in Frankrijk. Zalig was dat, alles wat je nodig hebt, lekker ontspannen en genieten van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn mooiste moment,
  op 23/12/2011 kregen we te horen dat mijn schoonmoeder nog 6 maand te leven had.
  We hebben dus Kerst gevierd alsof het de laatste was.
  In januari eerste chemo gehad want als ze dat deed kon het heel misschien toch 2 jaar zijn maar langer zeker niet.
  Eind januari een andere dokter de zoveelste opinie.
  En verdorie het is geen kanker.
  Ze heeft een vossenlintworm. Ook nog niet goed maar hiermaa kan ze oud worden to over de 100.
  Dus mijn mooiste moment is mijn schoonmoeder die nu met medicatie wel haar hele leven lang nog lekker lang bij ons kan blijven en lekker genieten van haar kleinkinderen.
  Dit jaar vieren we dus 23/12/2012 als een verjaardag voor (voor mij ook ik ben dan jarig, vorig jaar dus niet gevierd) de champagne kurken zullen vliegen en we vieren terug als het de eerste keer is Kerst ook.

  Ps ik heb van mijn schoonmoeder leren naaien en ze moet me nog veel leren ook hoor. Dus ze moet zeker nog heel lang blijven.
  het boekje is dan voor ons beiden gezammelijk lekker naaien

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk! 'k Zou graag 'n boek winnen. (-:

  Wel cliché, maar 'k doe er toch aan mee: dagelijks beleef ik gelukkig wel 'n mooi moment. Hoewel m'n zoontje iedere dag weer voor véél extra mooie momenten zorgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke give-away! Daar wil ik graag mijn kans voor wagen :-)
  Mijn mooiste moment voor 2012 was het feit dat ik ongepland zwanger ben geworden van onze 3de spruit.
  Het waren moeilijke tijden vermits het echt wel een complete verrassing was, eens goed nadenken wat we nu gingen doen, maar ik was zo blij toen mijn man zei dat we er toch voor gingen gaan :-) zeker omdat hij eigenlijk maar 1 kindje wou en toch gezwicht is voor een 2de en nu dan zelfs een 3de ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Super tof zou het zijn om dat boek te winnen. Het ontroerendste moment van 2012 was toen ik mijn man op de begrafenis van mijn grootmoeder voor het eerst sinds jaren zag huilen. Het mooiste was de geboorte van ons nichtje Let.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. mmm, fijn, ik doe graag mee.

  oa: dat mijn dochter aansloot bij het strijkers ensemble in rotterdam en ik haar strijkstok zag meebewegen met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oooh dit boek staat ook op mijn verlanglijstje!
  Mijn mooiste moment... Dit jaar was het eerste jaar met mijn dochtertje. Niet altijd gemakkelijk, want ze is vaak ziek, maar toch ook ontelbaar veel mooie momenten. Met als top haar eerste verjaardagsfeestje, met heel aangenaam gezelschap, een groot taartenbuffet en een vrolijk spelende dochter. Een beetje cliché, gezien de antwoorden hierboven, maar niets kan tippen aan zo'n gelukkig kindersnoetje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hier nog geen boek, wil het wel heel erg graag! :D
  Het mooiste moment... Op reis gaan; kunnen opstaan terwijl de zon al schijnt en in pyjama buiten kunnen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb 'm nog niet!!!
  Mijn moment van 2012? Na 7,5 jaar werd Alexandra officieel door de cardioloog ontslagen van verdere medische onderzoeken (ten gevolge van haar premature geboorte).
  Een hele fijne mijlpaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. het schoonste moment van mijn jaar was dit:
  http://www.flickr.com/photos/bregjeprovo/7735339192/in/photostream/lightbox/
  edoch, bijnnnna zo schoon is de laatste steek van elk huisvlijtwerkje. zielsgelukkig word ik daar elke keer even van.
  En van boeken winnen natuurlijk, daar moet een mens ook niet flauw over doen. Dat is me nu nog nooit overkomen....

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik zou het boek heel graag willen. Ben door mijn zwangerschap er nog steeds niet in geslaagd om het te gaan halen.
  Mooiste moment van 2012... opnieuw zwanger zijn en alle fijne momenten met mijn oudste dochter. Ben uitgerekend voor 24 december, dus dit boek zou een mooi cadeau kunnen zijn... Zeker omdat ik de komende maanden (hopelijk) wat tijd zal hebben om er effectief iets uit te kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ik doe met veel plezier mee.

  Het leukste moment van 2012 is dat waarop mijn oudste na een vreselijk zwemtrauma te hebben opgelopen vorig jaar, nu niet alleen kan zwemmen en er dol op is maar met een heus zwemdiploma staat te zwaaien. Chapeau kleine meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het boek staat op mijn verlanglijstje, het winnen zou super zijn! Mijn top moment in het jaar, ontdekken dat ik zwanger ben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nou, ik heb het boek ook al!
  Maar ik kan er zeker iemend mee plezieren.
  Mijn mooiste moment: ons meidje haar eerste stapjes! Ongetwijfeld.
  Enne, de gedubbelde flap is inderdaad zoveel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ongetwijfeld de geboorte van ons derde kindje Elfrunn. Vanaf dag één was duidelijk dat met haar ons gezin compleet maakt. Alles viel netjes in zijn plooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik weet wel nog iemand te plezieren met het boek! Mijn topmoment? Ik moet heel hard denken...niet echt topmomenten gehad. Misschien het besef dat ik erin slaag optimistisch te blijven door alle 'miserie' heen? En zo ook ander werk heb gevonden en toch in bijberoep ben gegaan. Onze andere wensen moeten nog uitkomen...Maar hey, alles komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit moment: http://kleinkoninckske.blogspot.be/2012/10/dochterliefde.html De knuffels als ik mijn meisjes in bed leg koester ik met heel mijn hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oh, jullie boek staat ook mijn lijstje. En ik geloof dat mijn mooiste moment van 2012 nog moet komen. Want rond de feestdagen mag ik mijn 2de kindje verwelkomen, dan is mijn gezinnetje compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik waag eveneens mijn kans! Mijn mooiste moment was trouwen met mijn lief. Een ingeving op 2 januari, op 2 weken tijd alles geregeld, en in mei stonden we daar. Geweldig moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Mijn mooiste moment van 2012 is gisteren geweest. Paste ik daar gewoon nog mijn lievelings broek van vorig jaar.
  Tweede mooiste moment van 2012 was ook gisteren, het besef dat ik in ieder geval geen goed voornemen wat betreft nuttigen van voedsel hoef te doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Het mooiste moment van 2012? Dat was toen Melchior en Wolf de ochtend van 5 maart in hun pyamaatjes de trap kwamen afgetrippeld om hun pasgeboren broertje Astor te bewonderen. Astor was enkele uurtjes eerder thuisgeboren. Ze gaven hem lieve kusjes, een aaitje hier, eens voelen aan het neusje daar, om dan snel over te gaan naar de orde van de dag: "En gaan we dan nu de champagne drinken?" Hilarisch! We hebben meteen de fles kinderchampagne die al enkele dagen in de frigo stond te wachten op het grote moment gekraakt! Feest! Ik veronderstel dat jullie ook bubbels hebben laten vloeien bij de geboorte van jullie boek? Ik doe graag mee met de give-away!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Het staat op mijn verlanglijstje (dat ik subtiel op de ipad van de man plaatste), maar mocht hij het alsnog niet vinden, dan doe ik hier toch graag mee! :-)
  Het mooiste moment van 2012. Hmmmmmm moeilijk, er was er elke dag wel één...

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik kan niet anders dan de geboorte van nummer 3 het mooiste moment van 2012 vinden, of wel? Maar misschien is de eerste ontmoeting tussen de twee broers wel nog mooier, de liefde voor zijn kleine broer spatte van Lukas zijn gezicht, en is nu nog dagelijks te zien. Dan glunder ik toch als moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. het mooiste moment van 2012 is nog niet zo lang geleden, de melding dat ik in juni voor de eerste keer tante wordt! nu is het nog even wachten vooraleer ik geslachtsgebonden dingen kan maken, maar op dit moment al veel mogelijkheden met superstoffen die je de dag van vandaag kunt vinden! jullie boek zou me natuurlijk op weg kunnen helpen voor fantastische patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Oh, ik doe graag mee! het staat op mijn verlanglijstje voor Kerst, maar wie weet ...
  Persoonlijk was het mooiste moment van 2012 mijn doctoraatsverdediging. Ik heb er vele jaren voor gewerkt, en ik heb het afgewerkt terwijl ik al (elders) voltijds aan het werk was, wat niet zo evident was. De verdediging is goed verlopen, ook al had ik de indruk dat ik alles wat tussen de soep en de patatten (so to speak) had voorbereid. Ik ben echt content dat het zo goed gegaan is, maar ook dat het achter de rug is :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik heb jullie boek zelf al (geweldig!) maar ik ken wel een paar mensen die ik er heel gelukkig mee kan maken, dus ik doe graag mee met jullie give-away!

  Het mooiste moment van 2012? Er zijn zoveel hoogtepunten geweest, maar mijn dochter die van een paar woordjes naar hele volzinnen ging vind ik echt wel een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Oh dat boek.... nee die heb ik nog niet op mijn tafel liggen, maar wel op mijn lijstje staan.
  Het mooiste moment van 2012.... daar moet ik wel goed over nadenken. De mooiste dingen zijn vaak ook de kleinste dingetjes, de spontane lach, kus, lieve woordjes en bijzondere blik in de ogen van mijn kinderen, daar stroomt mijn hart van vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Mijn mooiste moment van 2012 is de eerste ontmoeting van mijn zoontje met zijn kersverse zusje. Ik smelt iedere keer opnieuw als ik eraan denk! Eerst was hij nog wantrouwig tegenover het kleine wezentje in dat 'rare bedje' maar opeens verscheen er een grote glimlach op dat kleine gezichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ooo, da's mooi in dat stofje! Goeie keuze! Mijn mooiste moment van 2012? Eigenlijk gewoon alle zalige momenten met vrienden en het vriendje, het doet zo goed om te weten dat er zo veel lieve mensen zijn om op terug te vallen. En afstuderen, dat vond ik ook wel een persoonlijk winnersmomentje. Beetje cliché, maar het voelde zo goed. De eindspurt was lastig en dan is het zo heerlijk om netjes af te studeren in juni. Mijn hart maakt weer een sprongetje nu ik het schrijf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. wat een leuke give away, hij staat op mijn wensen lijstje hahaha...

  mijn mooiste moment? Nou ja, een van de vele momenten: het behalen van mijn costumiére diploma!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Prachtig jurkje in die stof! Ik laat de giveaway aan me voorbij gaan, ik heb het boek al. Maar het mooiste moment van 2012 was voor mij de dag dat ik 40 werd, maanden op voorhand depressief en toen het eindelijk zo ver was de klik gemaakt : blij dat ik 40 mág worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Zo'n leuk boek zou ik graag winnen, ik naai veel maar eigenlijk weinig kleren dus dat zou voor mij een nieuwe uitdaging in 2013 zijn...
  Mijn mooiste 2012 moment...dat mijn kleine meisje na een bloedtransfusie weer helemaal opknapte. Zo bijzonder om te zien dat met het indruppelen van het donorbloed mijn kindje weer kleur kreeg en er weer leven inkwam......dankbaar dat ze een bloedtransfusie kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Het boek staat al op mijn verlanglijstje voor kerst, maar als ik het win heb ik het vroeger ... HET mooiste moment van 2012? Moeilijk om één moment te kiezen. Vele mooie momenten hadden we bij de onschuldige opmerkingen (die soms hilarisch zijn, maar waarbij we van de juf niet mogen lachen) van onze dochter van 5, de wijze opmerkingen van de dochter van 9 en het enthousiasme van onze zoon van 7!
  Complimentje voor het schoon jurkje waarin Mona mag stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Mijn mooiste moment van 2012 is een klassieker, nl. de eerste stapjes van mijn zoontje, magisch en ontroerend en superspannend tegelijkertijd! Jullie boek staat op mijn kerstmis-verlanglijstje, maar hopelijk win ik hier, dan mag ik het schrappen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Bijna elke avond, met ons viertjes samengepropt in de zetel, onder een heerlijk warm (zelfgemaakt) dekentje naar onze favoriete serie kijken, dàt is best wel genieten...
  En ook: na héél veel wikken en wegen, toch de juiste studierichting en school gevonden voor de zoon en merken dat hij zich sindsdien stukken vrolijker voelt. Een pak van ons hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Een mooi moment van 2012... dat ik na 7 jaar alleenstaande mama te zijn mezelf terug gevonden heb als vrouw. Dat ik eindelijk niet alleen meer mama ben. Ook al heb ik uiteraard 7 jaar genoten van het moeder zijn.. het moederschap is niet zo evident alleen. Van geboorte tot opvoeden tot.. alles doe ik alleen en dat is fantastisch! Maar ik ben blij dat ik ook af en toe weer eens vrouw mag zijn.
  Dat is mijn mooiste moment van 2012, dat besef, dat licht te zien.. alsof ik wakker geworden ben na een lange winterslaap.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ongetwijfeld 23 oktober...Na 9 maanden bang afwachten en een zware bevalling, kreeg ik te horen dat mijn dochtertje een gezond hartje had!!! Eindelijk kreeg ik ze bij me om ervan te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. een mooi moment....weet ik vlug...na 20 jaar terug beginnen te naaien door je blog te ontdekken en het leuke is toch wel dat ik zelfs de naaimicrobe aan mijn dochter doorgegeven heb.
  en jullie leuke boekje willen we graag ontdekken!!
  nog veel plezier en we blijven je bijna dagelijks volgen
  gerda en lien

  BeantwoordenVerwijderen
 57. mijn mooiste 2012-moment? De geboorte van onze derde zoon. En het pijnlijkste? Dat als onze we onze tweede zoon niet verloren hadden tijdens de zwangerschap deze mooie jongen er niet was geweest...
  Dus tijd om te gaan genieten van mijn gezin, van het leven en van alle leuke, fijne dingen om ons heen! En dus ook tijd om mijn hobby weer op te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Zonder twijfel de geboorte van ons derde kindje, onze eerste dochter! En spontaan kreeg ik er ook een nieuwe hobby bij. Ik heb hier al zoveel leuks ontdekt dat ik voor haar wil maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Aaaah ik wil zo graag dat boek :) al wel 30 keer in mijn handen gelegd en stiekem gehoopt: onderdekerstboom, onderdekerstboom...helaas vrees ik dat niemand mijn gebeden aanhoord zal hebben :)
  Mijn mooiste moment: kleine Clara eindelijk mee naar huis na 1,5 maand couveuse...zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. 2012, tot nu toe een fantastisch jaar, met allerlei mooie momenten! Zoals onze onvergetelijke midweek naar Denemarken, op bezoek bij mijn broer, schoonzus en nichtje, die daar tijdelijk wonen. Ontdekking van een fantastisch mooi land :-). Maar wat er toch bovenuit springt was het ontdekken van mijn derde zwangerschap! We mogen tegen eind februari onze derde dochter verwachten :-). Mijn laatste zwangerschap en dus ook wel speciaal. De laatste keer zo'n dikke buik, met allerlei bewegingen erin, echt uniek he. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wat een model is het ook he! Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. mijn mooiste moment... ons kleinste meid die alleen recht stond...

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Mijn mooiste moment van 2012 was de superblije reactie van onze oudste dochter (5) toen we ze vertelden dat er bij ons nog een baby bij komt. En al even mooi was de reactie van mijn man toen het een zoon bleek te zijn na 2 dochters :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Carolientje8404 december, 2012

  De geboorte van mijn dochtertje. Op 2 januari al, maar niets heeft dit moment kunnen overtreffen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Ik heb zelf nog geen exemplaar van het boek, wegens nog geen kindjes. Nu daar binnen afzienbare tijd verandering in komt, stel ik me graag kandidaat! Mijn mooiste moment is daar natuurlijk nauw mee verbonden: de hartslag horen op de echo van 12 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Het mooiste moment van 2012 is toch wel gaan samenwonen met mijn vriend én een poes in huis nemen. En genieten van de kleine dingen met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Oh, ik hou zo van dat flapje!! Deze jurk staat ook hoog op mijn naaiverlanglijstje.
  Mooiste moment van 2012? De dag van de test met 2 streepjes, maar ook zéker de dag dat de zoon terug kon lachen. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Mijn mooiste moment van 2012 moet nog komen: Het winnen van een (gesigneerd?) exemplaar van "Stof voor durf-het-zelvers"!

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Na een avondje uit met vriendinnen (waarbij ik mijn kindjes niet zelf in bed had kunnen stoppen), werd ik de volgende dag veel te vroeg wakker gemaakt (naar mijn gevoel ;-))... door mijn jongste dochtertje die naar ons bed trippelde, aan mijn kant ons bed in kroop, mijn haren uit mijn gezicht wreef, haar armpjes rond mijn nek wriemelde en fluisterde: "mama, jij bent terug... jij bent lief!"

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Tuurlijk wil ik jouw boek!!!! Ik heb alleen problemen om geld uit te geven aan mezelf! Dus heb ik het op mijn verlanglijstje voor Kerstmis gezet!
  Mijn mooiste moment van 2012? Ik moet nadenken, want 2012 is weeral voorbijgevlogen! Ik denk toch wel het nieuws krijgen dat ik een heel schooljaar vast werk zou hebben (onderwijs) bij mijn kindjes op school! En ik geniet daar nog steeds van!

  Wat een mooi kleedje heb je weer gemaakt! Ik blijf jaloers op je kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Mijn mooiste moment van 2012: elke dag als is naar mijn kids kijk, beseffen hoe gelukkig ik wel met ze ben. En ook al zijn ze eens wat lastig, of doen ze soms dingen die niet mogen. Ik ben supertrots op hen ELKE DAG WEER!

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Het mooiste moment van 2012 was dat na een vreselijke en ook hele spannende zwangerschap onze zoon op 13 november gezond werd geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Wat een mooie jurk!
  Mijn mooiste moment van 2012 zijn er heel veel ;-) maar toch wel dat onze tweelingmeisjes hun eerste stapjes gingen zetten...
  En dat hun broers en zus er netto trots op waren als zijzelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 74. 1 mooi moment van 2012 is het huwelijk van de oudste dochter!
  Zo'n leuk boek zou ik graag winnen!
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Prachtig jurkje! Het mooiste moment was hier de eerste stappen van onze smurfin. Het begon met een paar wankele stappen en sindsdien is er geen houden meer aan ;-) Dit betekende ook eindelijk de start van het maken van jurkjes want jurkjes en kruipen waren geen ideale combinatie ...

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Op 01/02/2012 is mijn dochter Sam geboren. Het is ongetwijfeld het mooiste moment uit mijn leven! Naar aanleiding van haar geboorte ben ik ook beginnen naaien, jaloers op alle mensen die kleertjes enzo voor hun kindjes zelf konden maken. Dat boek staat zeker op mijn verlanglijstje voor Kerst! :) Davina

  BeantwoordenVerwijderen
 77. heerlijk dat kleedje!!
  En natuurlijk doe ik graag mee!!
  Mijn mooiste moment was het moment de vakantie samen met mijn zussen en papa! Dat was nog eens lang geleden...
  Zalig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Ik heb het boek nog niet dus zou het heel graag winnen :-)
  Het mooiste moment van het jaar was toen mijn dochtertje voor de eerste keer met een knutselwerkje naar huis kwam voor moederdag...

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Schoon! En een stoer stofje ook. Graag doe ik ook een gooi naar het boek! Het hele jaar was een aaneenschakeling van mooie momenten. Maar als ik er eentje moet kiezen, kies ik een mooie namiddag deze zomer. De tweeling in hun blootje onder de parasol, grote broer rent al even schaars gekleed door de tuin. Ik drink een glaasje grenadine met ijsblokjes te midden van dit alles en zag dat het goed was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ik vraag het boek voor Kerst, maar als ik het hier kan winnen, vraag ik een cadeaubon voor stofjes, twee vliegen in één klap!
  Mijn allermooiste moment van 2012 is het feit dat ik mezelf overtroffen heb: Ik fietste 125 km met de koersfiets tvv Kom op Tegen Kanker. En dat terwijl ik voor 2012 nog nooit verder gefietst had dan 7 km. Het moment dat ik de finish zag komen, was een echt kippenvelmoment.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Hier een Nederlandse oma die ook het boekje graag zou willen kopen ,maar om het nu te winnen doe en waag ik toch een kansje.
  Mijn mooiste moment is als mijn moeder die in een verpleeghuis woont mij herkent en zegd Ha mijn meisje

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Dat boek zou ik wel graag willen winnen!
  Mijn mooiste moment van 2012? Dat heeft 2 weken geduurd en is mijn reis naar Thailand. Schoon dat dat daar was!

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Het mooiste moment van 2012 is dat mijn dochter voor het eerst naar school ging. Spannend voor zowel moeder als dochter, maar het ging en gaat super goed :) en jullie boek staat al op mijn verlanglijstje. Ik wacht dat hij in Nederland te koop is (bij bol). Groetjes, Mij

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Wat zou dat leuk zijn! Mijn mooiste moment van 2012 zijn eigenlijk een aaneenschakeling van momenten waarop ik mijn in 2012 geboren zoontje zie ontwikkelen, Een prachtmannetje waar ik trots op ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Leuk!
  Mijn mooiste moment zal zeker deze zomer zijn geweest, op vakantie, weg van de stress, in de vrije natuur, genietend van het zonnetjes en onze 3 spelende kindertjes, maar een jaar is toch een aaneenschakeling van mooie momenten hé!
  gr
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 86. mijn mooiste moment van 2012: het zijn er teveel om op te noemen.
  maar een zeer memorabel moment was mijn verjaardagscadeau van mijn man: mijn eigen overlock. waarvoor hij nog eens een dikke kus krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Mijn mooiste moment: mijn erg zieke nichtje van 9 maanden dat haar handje op stak om zwakjes te zwaaien en glimlachte toen ze ons zag binnenkomen in haar ziekenhuiskamertje. Toen wisten we dat ze snel weer beter zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Mijn mooiste moment was mijn trouwdag. Geweldig om zoveel familie en vrienden er bij te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Mijn mooiste moment zijn alle momenten waarop ik kan giechelen, gniffelen, schaterlachen of glimlachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Mijn mooiste moment? Goh, er zijn er zoveel... maar als ik moet kiezen, dan kies ik het weekendje weg met ons gezin en 4 andere gezinnen samen. Tien volwassenen, 11 kinderen, en drie dagen dolle pret! Een jaarlijks terugkerend fenomeen, met dit jaar als specialleke: 'Allemaal rokjes' en de doorgegeven naaimicrobe. Intussen zijn 4 van de 5 dames aan het naaien, en nummer 5 is beginnen haken... Onze eerste voltallige crea-namiddag is gepland in de kerstvakantie. 't Zou best leuk zijn als er dan een nieuw boek bij is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Wauw dat zou ik wel willen winnen zeg!
  Mijn mooiste moment van 2012, dat we ons fijne huisje betrokken en dat ons fijne nieuwe huisje direct een positief gevoel bracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Wil ik heeeel graag winnen!!
  Mijn mooiste moment van 2012... de beslissing dat mijn vriend en ik de rest van ons leven samen willen delen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Oooh dat zou ik graag willen winnen! Ik denk dat het mooiste moment onze vakantie met z'n zesjes in een tent in de Dordogne op een superleuke camping was. Zon, water, bergen en veel kindjes, meer moet dat niet zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Het mooiste moment van 2012 is de geboorte van ons zoontje op 16 november, wij zitten sindsdien op een roze wolk!

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ik heb zelf al een (gesigneerd!) exemplaar, maar ik kan er zeker iemand heel blij mee maken! Mijn mooiste moment maak ik hier elke dag mee als Jack tegen zijn 3 weken oude broertje Gus zegt : "usje laapt, oh, usje vwakke!" "usje vweent?! ... aaai usje" en dan zijn hoofdje streelt...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Dit zou ik graag willen:)
  Mijn mooiste moment van 2012 is elke keer als ik tussen de koeien in stal loop:)

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Op 12 november ging ons zoontje voor de eerste keer flink naar school en - op nog wat 'accidentjes' na doet hij het héél goed! *trotse mama* 6 dagen geleden werd hij grote broer en ook dat doet hij goed: hij is heel lief voor zijn zusje, en zij is ook een heel flink boeleke! *trotse mama in 't kwadraat*

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Hoi, ik wil wel een boek van jullie winnen dan kan ik me ook wagen aan een mooie creatie voor mij dochtertje of metekindje...

  Het mooiste moment voor mij dit jaar was dan ook toen ik door mijn beste vriendin gevraagd werd om meter te worden van hun dochtertje dat op 12 april het levenslicht zag. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 99. jaaaaaaaaaaaaa!
  Ik heb hem besteld maar moet nog wachten tot ergens in februari en ik wil zo lang niet wachten !
  Mooiste moment 2012 : de moment dat mijn lief me voor de eerste keer kuste aan den toog bij mijn broer ( en toen terug 'wegflitste' voor ik bekomen was ;) ) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Dat boek zit helaas nog niet in mijn - tot nu toe - beperkte collectie! Ik zou 'm dus maar al te graag winnen! Mooiste moment in 2012: volmondig "JA!" zeggen tegen de meest fantastische man in mijn leven! Wat een geweldige dag was dat! Een absolute aanrader! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Ik heb het boek nog niet. Maar ik zou het wel koesteren moesten we het winnen.
  Het mooiste moment van 2012 is een gedeelde eerste plaats.
  Eerst en vooral de 7e verjaardag van mijn dochter Sterre. En de geboorte van mijn eerst neefje Scout. Dus ook de eerste keer Tantanneke.
  zalig!

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 102. jullie boek staat hier nog op mijn kerstboomverlanglijstje (omdat ik mij voorgenomen had geen stoffen noch patronen (dus ook boeken) te kopen voor onze verhuis)

  En dat mooiste moment zal hopelijk dit weekend zijn, eindelijk verhuizen en dan genieten/rusten

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Supertof kleedje! Hier thuis heb ik al een knappe meid rondlopen die maar al te graag poseert in creaties waarvoor ik ook op deze blog veel inspiratie vond. Dit kleedje zou zeker ook nog in haar kast passen! (en anders kopen we wel een grotere kast ;) )
  Het mooiste moment van 2012 was de geboorte van onze tweede meid en de eerste reactie van grote zus op haar nieuwe speelkameraadje!
  Jullie boek staat in ieder geval op mijn verlanglijstje, want vanaf nu dubbel stikplezier hier in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Mijn mooiste moment van 2012 duurde bijna een volledig jaar, de verbouwing van ons huis. Het was een zware tijd, maar als je ziet hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen en als je merkt dat het resultaat er mag zijn, dan beleef je echt wel één van de mooiste momenten in je leven. Er ontbreken enkel nog kussentjes, dekentjes, ... en andere leuke zelfgemaakte spulletjes om het huis wat op te vrolijken. Jouw boek zou hierbij uiteraard goed van pas kunnen komen. En misschien maken we ook nog wel een kleedje voor het mooiste moment van 2013 ... de eerste communie van onze oudste dochter!

  Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Winnen? Heel graag!
  2012 was eerder zwaar dan mooi. Op naar een beter 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Mijn mooiste moment van 2012 ... het met trots kunnen tonen van m'n eerste naaicreaties. Het is zo'n prachthobby, en dan die complimentjes, zo leuk om te krijgen.
  Met jullie boek erbij, kan ik me alleen maar een 2013 voorstellen met veel van deze mooie momenten!
  Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Ik durf het hier bijna niet neer te pennen, maar ik heb nog steeds dat sjieke blauw-gele boek van jullie niet in huis. En ondertussen probeer ik ook krampachtig een hoogtepunt van 2012 te vinden maar er schiet me niets te binnen. Misschien kan deze giveaway alsnog een lichtpuntje vormen in dit saaie jaar... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Het staat op mijn lijstje... Dus winnen zou heel erg leuk zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Ik ging het voor kerst vragen, maar als het te winnen valt doe ik graag mee. Het mooiste moment van 2012 : Mijn bomma van 86, die na een zwaar herseninfact, wonderbaarlijk hersteld is op minder dan 3 weken tijd , en ipv maanden naar een revalidatiecentrum, rechtstreeks terug naar haar eigen appartementje mag op 06/12. Danku Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Oh wat zou ik hem graag willen winnen. De mooiste momenten van 2012 ja sorry het zijn er twee. Is 1 dat ik in januari de stoute schoenen heb aangetrokken en een naaicursus ben gaan volgen en toen begon de verslaving en daardoor de boeken uitbreiding rokjes van mme zsa en poppen van tante Hilde.
  Allermooiste moment is dat mijn dochter zonder darmsonde is op dit moment.


  Snabbel41

  BeantwoordenVerwijderen
 111. De jurk is prachtig ! Ik doe graag mee om het boek te winnen. Op creatief vlak was voor mij VAN KATOEN het moment van 2012. Ik heb er een leuke workshop kunnen volgen, leuke dingen geshopt en fijne mensen ontmoet.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Ik doe ook heel graag mee. Ik heb het boek ook nog niet, maar het staat ook op m'n wenslijstje (voor m'n verjaardag, net na de feestdagen).
  Mijn mooiste moment van 2012, dan moet ik toch wel eerlijk zijn en zeggen dat dit was toen m'n jongens op het schoolfeest het beste van zichzelf gaven in pakjes die ik had gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Mijn mooiste moment... Een zalige zomerdag in de tuin, met twee dochtertjes die zich uitleven in en rond hun zwembadje en de mama en papa die met een glaasje wijn in de hand in een ligzetel liggen te genieten van hun geschater...

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Er staan hierboven zoveel mooie momenten van levensbelang. Maar eigenlijk is elk moment mooi: van ochtendzonnestralen tot eerste woordjes van mijn zoontje. Van je schoenen uittrekken na een wandeling, 'n inspirerende blog ontdekken tot het snoepen van je zelfgemaakte verjaardagstaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Ik heb het boek zelf, maar een collega wil beginnen naaien, dus ik zou haar er wel plezier mee doen denk ik ...
  En mijn mooiste moment ... het briefje van mijn toen zesjarige " voor mama en papa en g ; ik hou van julie aledrie !"
  Of het moment dat een lieve vriendin vertelde dat ze op haar eentje een kindje wou, en zwanger was ...
  Of mijn kleinste die regelmatig zegt " jij bent zo zacht, mama ... "

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Mijn mooiste moment? De ontdekking van al die super inspirerende blogs van creatieve mama's! Nu ik mijn eerste voorzichtige steekjes op de (van mijn schoonvader geërfde) naaimachine waag, gaat plots een nieuwe wereld voor mij open. Ik droom al nachten aan een stuk over alle mooie stukjes die ik voor mijn dochters wil gaan maken... Duimen dus voor dat boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Het is een superboek! Ik zag hem of haar al op de boekenbeurs :) en daarom doe ik ook graag mee natuurlijk! (al vrees ik dat winnen er niet in zit, ma kom..) Eén van de mooie momenten van 2012.. Martien die me bij de Knappe Knoopjes haar overlock aanbood om op te werken, amai.. een nieuwe wereld ging -dankzij haar- voor mij open! Terwijl ik voorheen niet echt kon geloven dat zo een machien nuttig kon zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Ik ben fan...
  Van het eerste uur...
  Mooie momenten...
  Als mijn schatten nog slapen,
  Met een kopje koffie,
  Ongestoord genieten,
  Van leuke foto's, mooie stofjes,geweldige tips.....
  Maar een boek is tastbaar,
  Blijft...
  Is goed voor nog heel veel mooie momenten,
  Met een kopje koffie,
  En 1 blik op.mijn naaimachine!

  Liefs, veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Mijn mooiste moment is dat ik morgen kan zeggen dat ik gisteren heb genoten. En dat ik eergisteren van een zalige dag overmorgen kon dromen. Er zijn zoveel mooie momenten, elke dag een geschenk. Het zijn er te veel om op te noemen, als ik zo aan denk. Het lukt me niet om er eentje uit te kiezen, er schiet me niets te binnen... Ik droom alleen dat ik misschien dit boek kan winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 120. hét moment van 2012:
  mijn dochter, lot, huilde tranen van geluk toen ze voor haar verjaardag (geheel onverwacht) een roze klamboe boven haar bed kreeg waarop de papa ook zijn tranen van ontroering niet kon bedwingen (ze lijken énorm op elkaar)
  zo'n moment doet me helemaal smelten, zalig

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Mijn mooiste moment: de zoon zijn eerste stapjes en de dochter die haar poppemie in haar armen neemt en knuffelt zoals een moeder haar kind. (pop gekregen van de Sint)
  Zelf staat dit boek op mijn verlanglijstje misschien kunnen jullie voor mij Sint spelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Mijn moment: ik droeg voor het eerst een zelfgemaakte jurk in het openbaar, voor het 50 jarig huwelijksjubileum van mijn ouders.
  Het boek tipte ik aan mijn man voor onder de kerstboom, maar er is geen risico dat hij voor 18 december al in actie zal schieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Ik had hier nog niet direct gereageerd omdat ik eens héél goed moest nadenken over HET mooiste moment ... Maar ik kom er niet uit,er waren er eigenlijk zoveel... De eerste stapjes van de dochter, een lief klein boeketje bloempjes van de zoon, nieuwe naaiboeken die verschenen en waar gezellig in kon geneusd worden ;-), ... Bij mij ligt het geluk echt in kleine dingen. En niettegenstaande ik het boek al heb, zou ik het toch graag winnen, want ik weet al iemand die ik er een groot plezier mee zou kunnen doen! Groetjes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Ik doe graag mee, boek schijnt hier pas in januari te koop te zijn.

  Mooiste moment toen mijn neef van 37 jaar toch overleefde. Een paar dagen na het overlijden van zijn vader kreeg hij hersenvliesontsteking in een zeer heftige mate. We hebben lang gevreesd dat hij het niet zou halen maar gelukkig is hij er nog en gaat het steeds een beetje beter met hem. Het moment dat hij naar huis mocht was een topdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Zoveel mooie momenten in 2012 maar ik hou het op het naaien en dan was voor mij het mooiste moment toen ik mijn eerste rokjes maakte (met dank aan Mme Zsazsa, want ik had nog nooit een naaimachine van dichtbij gezien).

  BeantwoordenVerwijderen
 126. prachtig! Na "allemaal rokjes" en "Zo geknipt" kan dit boek natuurlijk niet ontbreken op mijn plankje. Het mooiste moment, daar moet ik uiteraard niet lang over nadenken: die eerste echo van ons eerste kindje, inmiddels een paar weken geleden. Het komende jaar gaat vanzelfsprekend nog veel mooier worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Ik probeer het nog een keer want mijn vorige berichten zijn gewoon verdwenen. 2012 had veel mooie momenten: de eerste stapjes voor mijn dochter, goed nieuws voor de zus, ... Een van de leukste dingen vond ik wel het eerste twee-woord-zinnetje van mijn dochter: 'mama emaakt!' En ze droeg toen een rokje naar een patroon van jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Tuurlijk wil ik jullie boek. Ik ben al stilaan aan het hopen dat het onder de kerstboom ligt...
  Mijn mooiste moment van het jaar.... mijn geliefde terug in zijn ogen te kunnen zien, te voelen en ruiken, na 1 week mekaar enkel via de telefoon gehoord te hebben... Cliché, maar oh zo waar! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Ha, super, ik was net op zoek naar alle details van jullie boek, om die op mijn kerstlijstje te zetten :) kom ik toch wel terecht op een give away :) !!
  Mijn mooiste moment van 2012? Goh, dat zijn er inderdaad veel, want op 1 januari ging mijn moederschapsbescherming van start, wat maakte dat ik enkele heerlijke maanden thuis kon genieten van mijn zwangerschap én de tijd vond om de naaimachine van mijn schoonmoeder uit te testen.. zonder cursus, volledig "ge-durf-het-zelfd".. :) af en toe gecoached door oa de emma en mona blog... Elk geslaagd naaisel (tot op heden, ik zal hout-vast-houden, nog niets wat niet slaagde) was een vreugdemoment!

  BeantwoordenVerwijderen
 130. ongetwijfeld de geboorte van ons dochtertje eergisteren, en de conceptie, en de warme verwelkoming door het broertje en en en...

  ziggy

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Oooh, wil 'm zo graag hebben!
  Helaas geen centjes voor :(

  Mooiste momentje van dit jaar?
  Met zusterlief op vakantie (Santorini, prachtige zonsondergangen) nadat we te horen kregen dat we allebei geslaagd waren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Mijn mooiste moment was een positieve zwangerschapstest op 20 juli 2012. Ik heb het boek al 'n paar keer vastgehad maar ik heb het nog niet gekocht dus hoop nog op deze give-away, het zou ook het ideale verjaardagscado zijn want ik wordt 29 jaar bij de verloting...hoop hoop hoop

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Allereerst hartelijk gefeliciteerd met je nominatie voor site van het jaar. En vooral met je leuke blog!
  Mijn mooiste moment dit jaar...ik denk pas geleden toen mijn mannetje (nog geen 1 jaar) plotseling zijn eerste stapjes zette. Wat ben je dan trots als moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 134. Het mooiste moment van 2012 was toen mijn dochters vrijwel gelijktijdig beroemd werden en mijn tweede kleinzoon geboren werd. Hoe mooi kan het leven toch zijn? BP

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Ik kon niet wachten tot de feestdagen op dat boek van jullie. Maar ik weet dat ik mijn nichtje er ook héél blij mee zou kunnen maken. Zij werd vorige week voor de tweede keer mama van een prachtige dochter, dus al die kleedjespatronen komen daar zeker van pas. Mijn hoogtepunt van dit jaar? Moeilijk hoor, er zijn er gelukkig heel veel. Als één van mijn mannen zegt 'mama, ik hou van jou', dat blijft een weerkerend hoogtepunt :-) En na 7 jaar terug op de scène, kon zeker ook tellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 136. Ik doe graag mee, niet voor mezelf, maar voor iemand die me heel nauw aan het hart ligt. En die ook deel uitmaakt van een van de mooiste momenten van dit jaar. Een vriend van me (een man die snit en naad studeerde dan nog) is begin februari zijn winkeltje begonnen, bij ons in het dorp. Het is ondertussen een tweede thuis geworden voor mij en nog een aantal dames die graag deelnemen aan brei-, haak- en vooral naailessen. Dus bij deze...

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Het boek ligt hier sinds eergisteren te blinken, maar ik ken er genoeg die er ook o zo blij mee zouden zijn. Mijn mooiste moment? Hét ochtendlijke telefoontje met het grote nieuws dat ons klein neefje geboren was. Die vreugdesprong, die weet ik nog zo goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Mijn mooiste moment... ik heb heel diep nagedacht, maar eigenlijk was 2012 een aaneenschakeling van leuke momenten, zonder dat er eentje uitsprong...

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Het is een cliché maar de geboorte van mijn zoontje staat met stip op één :-) Jullie boek staat al op mijn kerstcadeauwishlist maar een extra pakje onder de boom is altijd leuk! Dan kan ik eindelijk de dingen die jij maakte voor je neefje Gust eens proberen voor mijn Guust ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Ik denk met veel plezier terug aan enkele reisjes, maar ook de werkende dagen waren mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Het mooiste moment van 2012 was voor mij de geboorte van m'n tweede zoontje, op 28 oktober. Zijn geboortedatum (28-10-2012) past perfect bij die van zijn grote broer (28-12-2010). Goed gemikt he! :-)
  De meter van mijn jongste spruit is een grotere 'durf-het-zelver' dan ik als het op naaien aankomt, dus als ik win, gaat het boek naar haar...

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Het mooiste moment van 2012 was de geboorte van ons zoontje Vik. En eindelijk kan ik nu ook eens jongenskleren maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Mijn zalige 2012-momenten? Elke dag weer... voor het slapengaan, met mijn kids, onderuitgezakt in de zetel, lekker warme slaapzakken rondom mij... een hartverwarmend moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Mijn mooiste momenten waren de zonnige zomerdagen...#heimee

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Georgette retteketet06 december, 2012

  Oh wat zou dit boek onder die gezellige kerstboom mijn jaar helemaal afmaken!
  Mijn mooiste moment van 2012:

  Mijn zoontje Lowie van bijna 2jaar die vanmorgen vroeg met veel energie helemaal op eigen houtje van de trap naar beneden komt geklauterd, wanneer opeens zijn trotsheid plaatsmaakt voor volkomen en oooooh zo pure verwondering: 'NEEUW'!!! Roept hij naar kleine broer Korneel! En dan volgt er een stilte van een volle vijf minuten van twee kleine broers, die naast elkaar tegen het raam geplakt, naar die wonderlijke witte vlokjes staan te kijken! En een vertederde mama beseft weer hoe mooi de simpele dingen kunnen zijn met een beetje kinderlijke verwondering! Wat Sinterklaas aan speelgoed had gebracht werd pas tien minuten later opgemerkt, want het mooiste dat hij meebracht dit jaar was blijkbaar de eerste sneeuw in het jonge leventje van onze twee jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Zoals zovelen voor mij schreven is ook voor mij het mooiste moment van het jaar een geboorte, en nog wel die van mijn eerste dochter. Ze verplichte me om mijn drukke leven langst me neer te leggen en zo kwam er tijd om de naaimachine weer boven te halen. Ik ontdekte de vele naaiblogs waaronder deze en begon ijverig aan een heel arsenaal kinderspullen. Ondertussen is de drukte van voorheen daar weer, maar toch probeer ik nu nog tijd te maken om af en toe de naaimachine nog eens uit te halen. Iets wat ik zeker zal moeten doen mocht ik dit boek winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Mijn mooiste moment van 2012 was ongetwijfeld het moment waarop ik mij dochter (3 jaar) en mijn zoon (1,5 jaar) voor het eerst samen zag spelen. Het was zo leuk om te zien hoe mijn dochter haar broertje hielp en hem nu en dan een kusje gaf. Soms is het o-zo-leuk wanneer ze niet merken dat je hen aan het begluren bent! Eingenlijk zijn er dit jaar wel meer van die momenten geweest. Maar die eerste keer dat ze samen op de mat zaten te spelen blijft speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 148. Dit jaar ontdekte ik de naaimachine. Nooit gedacht dat het me zoveel voldoening zou geven. Dit zijn voor mij mijn ME-time momenten en daar geniet ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 149. O wat leuk. Je hebt al een hoop reacties, maar ik waag ook een gokje. En laat 18 december nu precies mijn verjaardag zijn. Het boek lijkt me wel een super verjaardagscadeau. Mijn leukste momenten van dit jaar is dat mijn meisje 2 jaar is geworden en dat ze zo hard is gegroeid, en lekker speels en vrolijk is. Ze is er 1 met pit, ze geeft precies aan wat ze niet wil.
  Een ander moment is dat ik de stap heb gezet om mijn vaste baan op te zeggen, zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn meisje, mijn gezin en mijn bedrijf.
  Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Tja, dit boek al gezocht in Nederland, maar (nog) niet kunnen vinden. Dus reageer ik hier in de hoop dat......

  Mijn mooiste momenten van 2012, het zijn er namelijk 2, hebben te maken met ziekte en herstel. Na een verslechterende gezondheid vanaf april 2011, werd op 27 december 2011 eindelijk een diagnose gesteld bij mijn man. Hij lijdt aan neuro-sarcoïdose. Maar het moment van de diagnose hoort nog bij 2011. Dus voor 2012 zijn de mooiste momenten:

  Toen mijn man, na een verblijf van een half jaar in ziekenhuis 1, ziekenhuis 2, ziekenhuis 1 en een revalidatiekliniek weer thuis kwam. En toen de wens van onze zoon in de BZT-show in vervulling ging. Ook deze wens had te maken met de ziekte van zijn vader. Wil je weten wat de wens was, kijk dan naar: http://www.zapp.nl/de-bzt-show en dan de uitzending van 31 maart, vanaf minuut 22.

  En nu heb ik weer tijd en energie om leuke dingen te maken op de naaimachine. De afgelopen anderhalf jaar lukte dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 151. Ho dat boek!!
  Winnen wil ik het wel.
  De mooiste momenten van 2012... er zijn er te veel om op te noemen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Ooh dat is een boek dat ik ontzettend graag zou winnen! Voorlopig was mijn mooiste moment de positieve zwangerschapstest die mijn vriendje en ik op 23 april in onze handen hadden. Maar aangezien onze eerste spruit op het eind van deze maand verwacht wordt, moet het allermooiste moment van dit jaar nog komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Boek komt in januari 2013 in Nederland bij Cosmox uit. Wil het nu al wel graag hebben.
  Met het complete gezin in een bungalow ons 45-jarig huwelijksfeest vieren afgelopen september.
  Mieke R

  BeantwoordenVerwijderen
 154. Ik heb het boek al, maar zou het heel graag winnen voor mijn metekind, die nog maar net begonnen is met naaien (rechte lijntjes leren stikken..). Mooiste moment in 2012 was kort na nieuwjaar toen ons zoontje, die zichzelf had leren lezen en rekenen, en zich dus enorm verveelde in de derde kleuterklas, mocht overspringen naar het eerste leerjaar. Ons ventje stond daar plots met zijn boekentas bij de afdeling van de lagere school en was op slag geen kleutertje meer. Een nieuwe wereld ging voor hem open, waar hij heerlijk kon lezen en rekenen, maar wel zijn achterstand qua krulletters leren schrijven moest inhalen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 155. Graag doe ik mee voor het boek.
  Mijn mooiste moment ... het zijn er zo veel ... maar dit steekt er toch wel bovenuit.
  Eindelijk is de slaapkamer van de kinderen klaar met een mooi stapelbed. Dochter van 8 slaapt boven, kleine broer van 4 in het benedenbed .... groot is de verrassing als je ze 's morgens wekt ... blijken ze samen in het onderste bed te liggen ... redenering van dochter :' ja mama ... ik moet toch zorgen dat kleine broer niet bang is en dat hij het lekker warm blijft hebben 's nachts???' - mijn moederhart smolt en sindsdien wordt het bovenste bed gebruikt voor de vele knuffels ... ze zullen zelf wel verhuizen als de tijd er rijp voor is, denk ik dan....

  BeantwoordenVerwijderen
 156. ik heb het boek al dikwijls vastgenomen maar nu staat het op mijn kerstverlanglijstje, maar ééntje winnen is nog veel leuker
  mijn mooiste moment was het huwelijk van mijn dochter, na weken regen,op hun huwelijksdag veel zon en twee gelukkige mensen maakten deze dag onvergetelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 157. Lieve Lauwers07 december, 2012

  Er zijn zovele mooie momenten geweest in 2012, zeker als je kindjes hebt...
  Ons mooiste moment moet toch wel deze zomer geweest zijn, vakantie in Zwitserland, terraske, 25 graden, cavaake in de hand, de prachtigste besneeuwde toppen in zicht én de kindjes die eindelijk een half uurtje speelden op zichzelf zonder mama of papa te roepen.
  Ons eerste 'our-time'-momentje sinds de komst van onze drie prachtige kinderen en dan kijk je elkaar een fractie van een seconde aan en denk je, wij zijn de gelukkigste mensen op aarde, wat hebben we nu nog meer nodig?
  Een gezellige kerst gewenst en een prettig jaareinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Liebens Kelly07 december, 2012

  Mijn mooiste moment in 2012: zonder twijfel de geboorte van mijn 2de dochter (intussen ook alweer 9 maanden) en hoe grote zus zich vol liefde bekommert om haar kleine zus! Bestaat er iets mooiers dan je kindjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Ik kan me niet meteen het mooiste moment voor de geest halen. Er waren veel mooie momenten. Geen rangschikking ofzo. Mooie herinneringen die ik koester, meer moet dat niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Mooiste moment: moment dat ik ten huwelijk werd gevraagd (op pukkelpop, één jaar na de verwoestende storm, waar ook wij waren...)

  BeantwoordenVerwijderen
 161. Hallo,
  Mijn mooiste moment dit jaar was met stip de geboorte van ons dochtertje Nona op 20 augustus.
  Ik zou het boek heel graag hebben maar zal het zelf kopen. Maar ik ding graag mee om het boek cadeau te doen aan Lieselotte, een meisje van 12 die de naaimicrobe te pakken heeft en zo onder de indruk was van mijn zelfgemaakte piramidetasjes die ik als doopsuikertjes had gemaakt.
  Groetjes,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Ah ... elk moment waarop mijn dochters een dikke knuffel komen geven of spontaan even eruit floepen dat ik hun lieveling ben. Geen onvergetelijk moment in 2012, maar vele kleine, liefdevolle momenten om te koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 163. Het tekenen van de akte van ons eigen huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 164. 2012 was niet slecht maar ook niet bijzonder. Ik heb het boek nog niet, dat zou zeer tof zijn van die te winnen.
  Titi - Belgium1860@skynet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Wat fijn dat je dit boek verloot. Ik zou er alvast heel blij mee zijn. Ik ben fan je blog. Zoveel leuke en originele ideeën!
  mvg

  Marian

  marian.leclef@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 166. Hoi Emma en Mona,

  Het mooiste moment... is dit jaar gewoonweg een lange aaneenschakeling van kleine momentjes waarin ik intens kon/kan genieten van het opgroeien van mijn zoontje samen met mijn man, het 'gezin zijn' is voor mij even stil staan en beseffen dat al de rest waar ik me soms zo druk in kan maken, ja, te relativeren is, hij is zo klein (nu 18 maanden), maar is enorm gedreven om voorruit te gaan, die motivatie en inzet, daar kijken we als mama en papa echt van/naar op.... :-).

  Ik denk er al langer over om zelf 'dingen te maken'. Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met amigurumi, super (!), maar ik wil meer.... Daarom ben ik van plan om begin 2013, na alle feestdrukte, een naaimachine te kopen om voor mijn zoontje unieke stukjes te maken, kleertjes, knuffels, deken,.... Het boek zou me dus een hele steun zijn. Van al het positieve dat ik al gehoord heb en alle info en tips op jullie blog... Ik ben FAN ;-).

  Groetjes,
  Elke

  elke_veirman@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 167. Oh ik waag graag mijn kans... Het mooiste moment? Toen ik, zomaar gewoon op een zaterdagmiddag tussen de afwas en de strijk besefte dat ik echt alles heb om gelukkig te zijn, zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Louise I

  Ik ga anticiperen en zeggen dat het mooiste moment van 2012 het kerstfeest zal zijn waarop de familie niet geruzied heeft :) wishful thinking...

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Wow. Wat zou dat leuk zijn, dit mooie boek vol inspiratie. Mijn mooiste moment dit jaar is het volgende. Twee jaar geleden is mijn mooie dochter Pleun geboren. Vlak erna stierf haar oma, mijn mama. Afgelopen november, twee jaar na dato, zittend aan de eettafel met mijn meisje, keek zij naar de foto van haar oma, en zei: dat is oma, oma lief en gaf vervolgens oma een kus op d'r neus. Een bijzonder moment. Want oma leeft! Ook voor mijn meisje. Rijkdom en gemis zo dicht bij elkaar, maar ook het geluk dit op een fijne lieve manier te kunnen delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Mijn mooiste moment van dit jaar? De geboorte van mijn kleine schat en elk moment dat met haar samen kan zijn. Gewoon zalig zo'n kleintje in huis. Ik zou ze voor geen geld van de wereld kunnen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 171. Ons mooiste moment van het jaar, t moet nog komen.... De vloerder komt en dan kunnen we ons huis weer ten volle benutten. Dat mag ook wel na 2 jaar zolderwonen met kids en alles erop en eraan :) En dan weer tijd om te maaien en prullen :) Dan komt jou boek dus zeker van pas!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Het mooiste dagje van dit jaar... hmmm dat is moeilijk kiezen!
  Eigenlijk zijn er zoveel kleine dingen die elke dag mooi kunnen maken!
  De eerste lentezon, mijn eerste eigengemaakte kussenslopen, het welkom noemen van onze kleine puppy maltezer.... maar als kerst op de taart was het toch wel de dag dat mijn vriendje mij ten huwelijk vroeg! 24 mei 2013 wordt ongetwijfeld de mooiste dag van volgend jaar en vele jaren daarna, maar tot nu blijf ik genieten van de herinnering aan die fonkelende ogen en die éne vraag :).

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Mijn mooiste "naai"moment dit jaar was toch wel dat ik voor de eerste keer een jurk maakte voor iemand anders dan mijn zus of moeder en het was tot mijn grote vreugde een succes, het was alle stress meer dan waard. Ze zag er prachtig uit op het huwelijk van haar mama. Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 174. cliché cliche, mijn mooiste moment(en) waren de momenten die ik kon doorbrengen met mijn 2 fantastische zoontjes, de momenten waarop we echt tijd hadden, zonder gejaag en geheks, zonder moeten, zondermeer, genieten van het moment

  ingelaureys@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 175. Het mooiste moment? Onze 22 maander zorgt voor vele mooie momenten, echt waar en dat na 15 maand van afzien en stressen. Ik was het noorden een beetje kwijt. Maar nu zegt hij 'dak u mama's als ik zijn schoen vast doe'dak u Elise' als ze haar speelgoed deelt. Of dan gaat hij stoeten let zijn 'mama naai broek of t shirt' bij iedereen. De dame van de kassa weet het ook al. Leuk hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Voor Dit jaar zijn er dat toch wel verschillende :-) het doopsel van mijn kleine meisje is een hoogtepunt alsook de eerste communie van mijne zoon was top. Het daarbijbehorende (eerste) tripje als gezin van 4 was ook super. Onze reis naar de alpen in de zomer (een hele onderneming met een baby van 9 maanden) was dan ook weer geweldig en meer dan geslaagd. Het waren zoveel mooie en vernieuwende momenten. Het was een prachtig jaar :-) moet ik echt kiezen???

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Het een-na-mooiste moment van dit jaar...
  na een jaar hard klussen en verhuizen, dan eindelijk de benen omhoog, elkaar aankijken en doodgewoon gelukkig en tevreden zijn met ons huis, gezin, familie en vrienden, wat een rijkdom!
  Het mooiste moment komt hopelijk over 1,5 week, als we na de 20 weken echo (eindelijk) vol rust en vertrouwen uit kunnen kijken naar ons 2e kindje!

  BeantwoordenVerwijderen
 178. Mijn mooiste moment van 2012: 10 mei 2012, de dag waarop ik mama werd van een zoon en de dag waarop mijn dochter grote zus werd van een broer. En op 18 december 2012, de dag waarop jij de winnaar bekend maakt, is dat andere mooiste moment (maar dan van 2009) alweer 3 jaar geleden: mijn meisje wordt 3 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 179. Ik volg deze blog al geruime tijd en dacht bij mezelf dat het eens hoogtijd werd om te reageren. Eén van de mooiste momenten van 2012 is de ontdekking van "mijn" naaimachine. Het is bijna een jaar geleden dat ik mama werd van een geweldige dochter Mona. Toen ik deze blog ontdekte en foto's van haar naamgenoot zag was ik meteen verkocht. Het doet me steeds iets om naamgenootjes van mijn kleine meid te zien... . Ik las de blog van voor naar achteren, van achteren naar voren en dacht niet alleen... 'ik hoop dat mijn Mona ook zo'n geweldige meid wordt als jou dochters', neen, ik dacht meteen 'zo'n mama wil ik ook zijn'. Petje af voor je geweldige sublieme creaties, ik kan er alleen maar jaloers op zijn! Ik probeer nu leuke hebbedingetjes te maken voor mijn meisje... maar mijn naaitalent staat nog in zijn kinderschoenen... zo'n boekje zou dus zeker van pas komen, knipoog! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 180. Deze boek staat echt nog op mijn verlanglijstje. Maar aangezien mijn kerstlijst zo groot is denk ik niet dat hij er nog bij gaat komen. Dus hier dan maar aan meedoen zeker?

  Mijn mooiste moment van 2012? Kan wel belachelijk klinken maar het eerste kleedje wat vlekkeloos van mijn naaimachien kwam! Na zoveel prutsen enz, was ik echt SUPERtrots!

  BeantwoordenVerwijderen
 181. mijn mooiste moment: met ons groepje van 8 vriendinnen uit de kleuterklas, op retro-fotoshoot met het bahangpapier én speelgoed van toen! We geven begin volgend jaar samen een vat omdat we 30 worden in 2013, en voor onze foto op de uitnodiging lieten we onszelf helemaal gaan op de zolder van de bomma! We zijn allemaal partner van... en mama van ... geworden ondertussen, maar als wij met z'n allen samenzijn voelen we ons toch weer even die kleine zotte meisjes van weleer! Heeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 182. Geboorte van mijn nieuw naaimachine, haar naam is JANOME ik ben de gelukkigste vrouw op aarde met mijn " kindje ",
  Ik ben zooooo blij met blog's als deze met al die mooie ideetjes. Ik wens je veel creativiteit toe in 2013!!!. Gr. Kasia

  BeantwoordenVerwijderen
 183. Mijn mooiste moment dit jaar? Mijn 10 jaar met mijnheer Fred. Zoals je ziet ... ik waag hier ook mijn kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 184. het vroege ontwaken in een tentje in Zuid-Frankrijk met de kids en m'n ventje, het geluid van de rits open te doen en de dauw te zien en voelen op het gras en dan langzaam voor je tent te zitten en te genieten hoe de anderen na uren pas ontwaken ....

  BeantwoordenVerwijderen
 185. Eén van mijn mooiste momenten het moment dat ik mijn overleden mama haar naaimachine heb boven gehaald en mijn eerste proefstuk aan t maken was ( kussens voor in mijn nieuwe zetel) waarop de kindjes thuis komen van t school en dan WHAUW mama zeggen. Heel confronterend daar ik mij terug in hun plaats voelde als ik thuis kwam als kind van t school en mijn mama leuke kleertjes aan t maken was voor ons maar het was ook zo genieten van hun gezichtjes...
  Nu zou zo'n boek wel heel welkom zijn om ook zo'n mooie rokjes en zoveel meer te kunnen maken als mij mama kon...

  BeantwoordenVerwijderen
 186. Dag Emma en Mona,

  Het mooiste moment dit jaar was de dag dat ik hoogzwanger een dekentje had gemaakt voor mijn toekomstig zoontje. Nog lekker ineen geknutseld en de dag erna is hij geboren en heeft hij er lekker knus en veilig kunnen in slapen. Is een moment dat ik nooit zal vergeten... Dat mijn naaikunsten hem een veilig gevoel konden/kunnen geven.
  Groetjes Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 187. Mijn mooiste moment is de ontdekking van een ge-erfde zeer oude Singer naaimachine op zolder. Ik heb er dit jaar dankzij deze blog al heel veel plezier aan beleefd! Ik ben een naaiclubje begonnen in het Brusselse met 8 mama's die (bijna) nog geen ervaring hadden met naaien, en wat hebben we het tof gehad dit jaar! Elke maandagavond komen we samen voor een naaiavondje; wat we gaan naaien wordt door onszelf beslist en een begeleidster helpt ons bij de uitvoering. Wat waren we fier na de dekentjes, toilettasjes, jasjes en rokjes die we genaaid hebben het afgelopen jaar... maar bovenal is het een heel leuke manier on de vriendinnen toch elke week te zien ondanks ons drukke leven en de zorg voor onze kindjes :-)
  Jouw boek zal zeker een inspiratiebron zijn voor onze verdere projecten... Bedankt!
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 188. Dit zou nog een heel leuk pakje zijn voor bij onder de kerstboom!!!
  Een van de mooiste, maar vooral leukste momenten is dat ik deze zomer de naaimicrobe ook te pakken heb gekregen. Dus met dit boek zal ik vast en zeker nog veel kunnen bijleren!
  Gr, Katrien Janssens

  BeantwoordenVerwijderen
 189. Mijn moment van het jaar was toen we te weten kwamen dat ik zwanger was... Er groeide een klein 'wezentj'e in mij. Het aftellen kon beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 190. Mijn moment van 2012 was de aankoop van onze eerste nieuwbouwwoning in wording! Spannend en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 191. Hey Emma en Mona,

  Eerst en vooral: Wow, wat een mooie blog! Door het bekijken van jouw blog heb ik meer en meer zin gekregen om ook te beginnen naaien. Ik heb zelf nog geen kinderen maar kan al haast niet wachten om ook rokjes voor mijn dochters te maken!

  Maandag heb ik mijn eerste naaimachine gekregen. Ik wilde er al zo lang eentje dus ik ben superblij nu. Zonder ervaring begon ik er direct aan en het lukte vrij goed. Vooral de trotse blik in de ogen van mijn vriend was fantastisch! Nu leg ik me vooral toe op tasjes, speelgoed en verkleedkleren voor in mijn toekomstige kleuterklas (ik ben laatstejaarsstudente kleuteronderwijs). Bij gebrek aan ervaring zou het boek dus echt wel van pas komen.

  Groetjes,
  Patsy

  BeantwoordenVerwijderen
 192. Het mooiste en meest emotionele moment van 2012 was voor mij het moment waarop ik thuiskwam uit het moederhuis met ons pasgeboren tweede zoontje in mijn armen. Onze oudste zoon (anderhalf) kwam naar ons toe en wou meteen zijn nieuwe broertje in zijn armen sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 193. Mijn mooiste moment uit 2012 was toen mijn vriend mij ten huwelijk vroeg op 1 oktober. Op een verrassingsweekendje in Limburg. Met de allermooiste ring die ik ooit al heb gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 194. Amai, zoveel mooiste momenten... prachtig.
  Ik dacht eerst te mogen bedenken wat ik het mooiste vond wat je op je blog had gezet... dat leek me al een klus!
  Maar 1 moment uit mijn jaar....
  Ik kies voor het moment dat ik de zachte haartjes van mijn kleine Rocco streel (het liefst met mijn neus, want dan ruik ik hem ook). Op en top GELUK!
  en oooo worden jullie ook zooo gelukkig van achter te naaimachine te zitten... of 's avonds in bed het hele patroon al in elkaar steken?

  BeantwoordenVerwijderen
 195. ik zou heel graag jullie boek winnen, het staat namelijk al even op mijn verlanglijstje.
  Mijn mooiste moment van 2012 is het moment dat mijn eerste dochter kennismaakte met haar kersverse zusje. Zij was 's nachts geboren in onze eigen zetel thuis, na een turbobevalling terwijl de oudste door alles heen sliep. De volgende morgen werd ze wakker en lag er een zus bij ons in bed. Die glimlach en blinkende oogjes van trots blijft mij altijd bij, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 196. Het jaar 2012 is eigenlijk een groot mooi moment voor me; ons mooie meisje is geboren! Elke dag wordt ik daaraan weer herinnerd door haar lieve lach, die heel diep in mijn hart binnen komt. Wat maakt zij mij blij en zorgt ze voor zoveel liefde. Haar koppie als ze me na een dag opvang ontvangt, laat me iedere keer weer smelten.

  Sinds kort ben ik begonnen met naaien en ik hoop dat ze net zo trots op haar zelfgemaakte jurken kan zijn, als ik destijds op mijn moeder die de allermooiste maakte. Al zal ik dan nog hard moeten oefenen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 197. mijn grootste moment dit jaar was het zien hoe de ogen van mijn 80-jarig moeke volliepen van tranen van vreugde toen ik haar vertelde dat haar naaimachine van de jaren stillekes nog steeds prima werkte en ik volledig compleet verliefd ben geworden op naaien :)

  Sieglinde C.

  BeantwoordenVerwijderen
 198. Ooh, ik hoop jullie boek echt heel snel in handen te krijgen! Het staat in ieder geval al op mn verlanglijstje voor Kerst!!
  Mijn mooiste moment van 2012 was de geboorte van ons dochtertje Charlotte in mei. Het was een fantastische dag en ik kan me een leven zonder haar niet meer voorstellen!!
  Ondertussen heb ik voor haar al allerlei zaken genaaid, gaande van een boxkleed en een speelgoedzak om aan het park te hangen, tot een speelmat, knuffels, een pamperzakje, kerstslofjes, etc. Ik vind het helemaal te gek! Nu ga ik me beginnen wagen aan kleedjes. Ben enkel nog op zoek naar een goeie uitleg met duidelijke foto's.
  Ik wens iedereen prettige feestdagen en een prachtig en liefdevol 2013!!

  BeantwoordenVerwijderen
 199. 2012 was niet echt een topjaar, om het zacht uit te drukken. Mooie momenten die me toch bijblijven zijn de paar dagen vakantie die we er na drie jaar zonder toch nog tussen geperst hebben. De eerste vakantie met onze zoon :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 200. M'n man die ladderzat 'Words don't come easy' luidkeels voor me aan het zingen was op z'n knieën(wat hij dus noooooooooooit doet ;-) )!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!