De reistas, deel twee


Ik heb een tweeling, dat is geen nieuws, en ze gaan samen op kamp deze zomer. Nog eens.
Eén tas is te weinig, hé.
Toen ik op de avondverkoop van Toverstof was, kocht ik deze plantjesstof aan de helft van de prijs. Echt een koopje! De canvas is perfect voor dit project.


Ik gebruikte voor deze tas dezelfde afmetingen als voor de vorige reistas (zie vorig blogje). Maar ik paste wat dingen aan. Zo liet ik de riemen helemaal onder de tas doorlopen. Ik denk dat dit sterker is dan riemen die in naden zitten. Ik stikte ze nog eens extra door met een kruis bovenaan.


Deze keer gebruikte ik een rits die je kan kopen per meter. Je knipt ze gewoon op maat.
Voor de voering gebruikte ik een lap groen ribvelours dat ik al lang had liggen.


Ik maakte deze glijders al klaar voor de draagriem, maar ik kocht te weinig tassenband. Voor mijn project van doorlopende riemen had ik al 3 meter nodig!Wat ik me nu afvraag. Als ik de afmetingen doorgeef en in een tekst de handleiding doorgeef, zouden jullie daar iets mee zijn? De patronen zijn enkel rechthoeken. 

Gil maar!


Reacties

 1. Ik zou ook graag de uitleg en afmetingen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gil en gil en gil als een leeuw in een kooi 😁😁😂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf deze tas!
  Ik mag graag tassen maken, ontwerp zelf ook veel tassen. De juiste maten vinden is meestal de grootste puzzel. Dus als je de maten wilt delen ... heel graag. Dank je wel alvast!
  Veel plezier voor jouw meiden op kamp. Ze stelen in ieder geval de show met hun mooie tassen.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja graag, was gisteren al begonnen met zelf iets te maken aan de hand van je uitleg bij de 1e tas maar begreep niet goed wat je bedoelde met het bovenpand maakte ik wat smaller voor een minder dozen gevoel.


  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Dankjewel voor jouw reactie!